Složení: 25 gm droždí, 80 gm cukru krupice, 200 ml vlažného mléka, 500 gm hladké mouky, 2 vejce, citronová kůra, 200 ml oleje (+ ojel na obalení buchtiček) a špetka soli
Do mísy si dám droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a dvě lžíe vlažného mléka a dobře rozmíchám a nechám kvásek vzkypět. Potom co něj přidám všechno ostatní a zpracuji ve vláčné těsto. Rozdělím ho na čtyři díly a z každého vyválím nudli na sílu palce. Tu rozkrájím na cca 3cm válečky a každý v dlani vyválím na kuličku - potřu olejem rovnám vedle sebe na plech. Když mám všechny hotové, dám buchtičky půl hodiny kynout a mezi tím si rozpálím troubu na 180°C a potom peču 20-25 minut. Pekl jsem v horkovzdušné troubě a začaly se mi chytat od plechu, tak doporučuji bez ventilátoru a jen shora.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat