Sardelové máslo - máslový krém
Vezme se nejlepší máslo, dá se na porculánovou plochou mísu, nejlépe na starou dortovou, aby prkénka od sardelí nenačichla. Širokým kulatým nožem utřeme máslo do pěny a přidáme do něj sardelovou pastu podle chuti. (Máslový krém, než to použijeme ve studené kuchyni, necháme trochu v chladu ztuhnout.)
Hotový máslový krém, přikrytý pergamenovým papírem vydrží v chladné místnosti asi čtyři dny.
Mažeme na veku, nebo na rohlíky a poklademe na tvrdo vařenými vejci (rozkrájenými kráječem vajec).
sobota 10. července 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat