Složení: 1 balíček orientálních nudlí, 2 velké cibule, 4 papriky, arašídy, sojová omáčka, sušený práškový česnek
Nakrájíme cibuli na větší kousky, papriku na kostky. Nudle vaříme pět minut, pak zcedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu obděláme na oleji, přidáme arašídy a zalijeme sojovou omáčkou a hodně posypeme česnekem. Chvíli podusíme a dáme stranou do misky. Do stejné pánve přidáme ještě trochu oleje a osmahneme vařené nudle do křupava, přidáme trochu sojové omáčky a sušeného česneku a nakonec smícháme se zeleninou.
neděle 21. září 2008
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat