Složení: 25 dkg žampionů, 10 dkg cibule, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 3/4 l masoxového vývaru, sůl, pepř, 1 vejce na tvrdo, šálek (2 dcl) sladké šlehačky, trochu citronové šťávy, petrželka
Opláchnuté, neloupané žampiony nakrájej na plátky, usmaž na másle a cibuli. Zakapej citronem, aby nezčernaly. 10 minut je smažíme (až se vody z hub odpaří), pak zapraž mouku, osmahni a pomalu přilévej vývar. Povaříme, ochutíme solí, pepřem. Nakonec přilijeme šlehačku, rozsekané vejce a petržel.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat