pátek 26. září 2008

Rýžové závitky (*)

Složení: rýžový papír, 350 g kuřecích prsou, jedna veliká cibule, jedna zelená paprika, tři stroužky česneku, dvě vejce, škrob, sůl, pepř, čili, sojová omáčka

Kuřecí maso nakrájíme na drobno a naložíme do misky, kde jsme předtím ušlehali dvě vejce se škrobem, zasypeme kořením a necháme uležet.
Na pánev s olejem vlijeme maso a smažíme, přidáme cibuli na jemnou a když je maso hotové zalijeme sojovou omáčkou a přisypeme jemně pokrájenou papriku a česnek. Celé to promícháme a dáme stranou.
Lehce navlhčíme rýžový papír (nejlépe na talíři s vodou - pozor hodně lepí!) Na list papíru dáme doprostřed trochu směsi (méně je více) a zabalíme úhlednou ruličku. Odkládáme na tác tak, aby se nedotýkaly. Smažíme na pánvi po obou stranách asi 3 minuty. Podáváme bez přílohy, maximálně s trochou čerstvé zeleniny.

Žádné komentáře:

Tipy a rady do života i do kuchyně

  • Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
  • Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
  • Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
  • Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
  • Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
  • Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
  • Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička