Složení: celé kuře nebo víc kusů (porcí), sůl; na marinádu: 150 g másla, pálivou papriku, orientální směs koření, 1 lžička hořčice, 1 lžička kečupu, česnek, sůl, pepř
Omyté naporcované kuře nasolíme, naklademe do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme 15-20 minut. Pak začneme po cca 10 minutách potírat marinádou. Celkově pečeme nejméně hodinu. Mezitím si spaříme malý sáček mandlí, oloupáme a rozdělíme na půlky. Mandle přidáme těsně před koncem pečení.
Rozpustíme máslo a dáme do něj rozmačkaný česnek, přiměřeně papriky, orientálního koření, kečup, hořčice, sůl a pepř a všechno zamícháme.
čtvrtek 18. září 2008
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat