Složení: 2 dcl kyselého mléka (dnes, když už mléko nekysne, dáme bílý jogurt), 1 vejce, 1 lžíce cukru, 150 ml hladké mouky, sůl
(na litr mléka: 5 vajec, 5 lžic cukru, 750 ml hladké mouky)
Mléko se rozkvedlá s cukrem, žloutkem, solí a moukou a nakonec vmíchej sníh z bílků. Opeč na oleji. Nejlepší je stará litinová pánev - ta zelená :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat