Složení: krůtí prsa (nakrájená na kostičky), olej, pórek na kolečka, med (jen lesní), estragon, bílé víno, česnek
Olej rozpálíme až začne kouřit, rychle osmahneme maso, přidáme pórek, když má maso první zlaté flíčky přidáme med a až zpění sundáme z plotny a přidáme česnek (sušený nebo drcený). Navrch plátky česneku jako ozdoba (dále lze poklást moravským uzeným). Zamícháme estragon a bílé víno a celé to dáme na 20 minut do trouby.
Zenová varianta
Prosolené prso potřeš medem a hodíš do kameninového pekáče a pečeš do měkka (30-40 minut, podle tloušťky).
Varianta čily
Přidáme čily :)
čtvrtek 18. září 2008
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat