Složení: 1/2 kg vepřového, 1/2 kg hovězího, 2 vejce, 1 houska, 2 dcl mléka, malá cibule, sůl, pepř, majoránka. 5 velkých stroužků česneku, strouhanka, olej (slanina, hořčice, sýr)
Rozemeleme hovězí a vepřové maso a přidáme dvě vejce. Mezitím nakrájejte housku a nechte natáhnout mlékem, aby neplavala a nebyla suchá. Do masové směsi zapracujeme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, majoránku a rozmačkaný česnek. Pokud je hmota moc řídká přidáme strouhanku. Uplácáme karbanátky a obalíme je ve strouhance.
Na pánev nalijeme asi 0,5 cm oleje a smažíme po obou stranách velmi velmi pomalu...
čtvrtek 18. září 2008
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat