Marináda na grilovaná žebra nebo cokoli jiného. Žebra marinádou potřeme a necháme alespoň dvě hodiny v chladu.
Složení (na 500 g žeber): 4 lžíce sladkého kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 čajová lžička oregana, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku na drobno, sůl a pepř - ve velkém množství, maso už se jinak nekoření
pondělí 14. července 2008
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat