Ananas nakrájíme na kolečka, vykrojíme středy a zbytek rozkrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostičky, dáme do mísy a zalijeme panákem bílého rumu, promícháme a dáme na dvě hodiny do chladu (může být i přes noc). Proužky anglické slaniny potřeme kečupem (může být s omáčkou chilli), zarulujeme do nich kousky ananasu a propíchneme párátkem. Smažíme nebo grilujeme 15 minut.
Složení: jeden celý ananas, anglická slanina na plátky (100-200 g), kečup (s chilli), párátka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat