neděle 20. dubna 2008

Kuřecí rolky se zeleným bříškem (*)

Složení: 4 plátky kuřecích prsíček (nebo krůtí), špenátové listy, zázvor, česnek, pepř, sůl, muškátový oříšek, olej, vejce a slanina

Maso naklepejte, potřete strouhaným zázvorem a rozetřeným česnekem, opepřete a pokapejte olejem. Pak je uložte na hodinu do ledničky. Zatím si připravte náplň. Na dvou lžících oleje a slanince na kostičky zahřejte hrubě nakrájené špenátové listy spolu s nasekaným stroužkem česneku. Špenát osolte a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Pak do směsi přidejte jedno našlehané vejce. Nyní plátky kuřecích prsou vytáhněte z ledničky, naplňte špenátovou nádivkou, udělejte závitky a pro jistotu je upevněte párátkem. Závitky prudce opečte na oleji, podlijte trochou vody a duste do měkka. Servírujte s brambory.

Žádné komentáře:

Tipy a rady do života i do kuchyně

  • Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
  • Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
  • Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
  • Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
  • Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
  • Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
  • Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička