Nesolené burské oříšky, svazek petržele a ostatní příměsi rozdrtíme tyčovým mixérem na pastu. Kuřecí prsíčka nakrájíme tenčí plátky, naklepeme a potom podélně nařežeme na cca 2-3 cm široké proužky. Proužky potřeme burákovou pastou, zarolujeme a propíchneme párátkem. Smažíme na pánvi nebo na grilu 20-30 minut.
Varianta: místo burských oříšků a petržele je možno udělat "italskou" variantu s mandlemi a čerstvou bazalkou.
Složení: 400 g kuřecích prsíček, 75 g nesolených burských oříšků (nebo mandlí), 1 čajová lžička sojové omáčky, 2 čajové lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 čajové lžičky soli a pepře, 1 čajová lžička nadrceného zeleného pepře
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat