Složení: salám (tučný), cibule, sýr, česnek, vepřové maso (jak říká Lucka - nejlepší je krkovička; u libového kousky slaniny), plnotučná hořčice, tymián
Na díl alobalu dáme salám, cibule na kolečka, sýr, česnek, vepřové maso, potřeme plnotučnou hořčicí, posypeme tymiánem a zase cibule, sýr a nakonec salám. Pevně zabalíme a dáme na hodinu péci (nejdřív prudší, potom mírně). Podáváme s rýží.
úterý 16. září 2008
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tipy a rady do života i do kuchyně
- Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
- Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
- Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
- Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
- Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
- Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
- Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička
Žádné komentáře:
Okomentovat