úterý 16. září 2008

Balíčky (****)

Složení: salám (tučný), cibule, sýr, česnek, vepřové maso (jak říká Lucka - nejlepší je krkovička; u libového kousky slaniny), plnotučná hořčice, tymián

Na díl alobalu dáme salám, cibule na kolečka, sýr, česnek, vepřové maso, potřeme plnotučnou hořčicí, posypeme tymiánem a zase cibule, sýr a nakonec salám. Pevně zabalíme a dáme na hodinu péci (nejdřív prudší, potom mírně). Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Tipy a rady do života i do kuchyně

  • Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
  • Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
  • Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
  • Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
  • Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
  • Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
  • Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička