úterý 16. září 2008

Tvarohové knedlíčky (Mája) (***)

Složení: 1/4 kg tvarohu, 3-4 lžíce krupičky, 1 vejce

Všechno smícháme a vytvarujeme menší knedlíčky. Dáme do vroucí vody a vaříme 5 minut. Sypeme cukrem, přidáme máslo a ovoce.


Tvarohové knedlíčky (podle Lucky - plněné) (***)
Složení: 2 tvarohy (á 250 gm - nerozbředlé), 4 žloutky, sůl, 500 g polohrubé mouky, 5 dkg másla, ovoce dovnitř
Všechno smícháme, naplníme a vaříme 8 minut.


Tvarohové knedlíčky (podle Polišenského - plněné) (***)
Složení: 1 tvaroh, 1 vejce, 2 lžíce krupičky, 4 lžíce hrubé mouky, sůl, lžička cukru
Všechno smícháme, naplníme a vaříme 7 minut.

Žádné komentáře:

Tipy a rady do života i do kuchyně

  • Hovězí - nejlepší (nejměkčí) je kližka - vařit tři hodiny
  • Jablka - oloupaná jablka do citronové vody aby nehnědla
  • Polévkové koření - pažitka, petržel, libeček, celer
  • Rýže - propláchnutou rýži osmahnout na troše oleje a zalít vodou v poměru 1:2 a prudce vařit 7 minut, pak zmírnit a vařit ještě 10 minut; potom nechat 10 minut dojít (časy se liší podle druhu rýže)
  • Vejce - nezávadnost zjistíme prosvícením, jeli obsah jasný a průsvitný je vejce dobré; před vaření na měkko vodu osol, pak prasklé vejce do vody nevyteče
  • Vál - neklouže, podloží-li se vlhkou utěrkou
  • Řízky - nejlepší na řízky je kotleta nebo libová krkovička